POKRMY S MASEM

Jáhlové rizoto (2 P)

Ingredience:

Jáhly (140 g), krůtí prsa (200 g), pórek (1 půlka), mrkev (50 g), hrášek (20 g), kedlubna (100 g), brokolice (100 g), rýžový olej (2 PL), cibule (40 g), pepř, sůl, 30% plátkový sýr (4 pl).

Postup přípravy:

Jáhly propláchneme, zalijeme osolenou vodou, uvaříme do měkka a scedíme. Omyté maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, zeleninu, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přimícháme uvařené jáhly a prohřejeme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.

Krůtí maso se zázvorem a ananasem (4 P)

Ingredience:

Krůtí prsa (240 g), čerstvý zázvor (2 g), česnek (2 stroužky), sójová omáčka (2 PL), sůl, pepř, ananas (50 g), rýžový olej (30 g).

Postup přípravy:

Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme sójovou omáčku, sůl a pepř a vše dobře promícháme. Do připravené marinády vložíme maso, promícháme, přiklopíme a necháme marinovat v lednici cca 1 hodinu. Ananas oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. V pánvi rozpálíme
olej, na kterém osmahneme krůtí kostičky, poté přidáme ananas. Dochutíme zbytkem sójové omáčky.

Libové karbanátky (2 P)

Ingredience:

Hovězí maso (260 g), česnek (2 stroužky), bylinky, cibule (2 ks), sůl, pepř.

Postup přípravy:

Libové hovězí maso nahrubo pomeleme, smícháme se syrovým vajíčkem, nasekanou cibulí, drceným česnekem, bylinkami, pepřem a špetkou soli. Přidáme trochu čisté vody, kterou zapracujeme do masa. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce a pak opékáme na kontaktním grilu nebo titanové pánvi bez tuku.